Praktische info

Hoe werkt het?

Het Stadsfestival vindt plaats op en rondom het Noordereiland en is de programmering grotendeels in prachtige tenten. Je kunt per tent of locatie lezen over de voorstellingen die hier spelen. Alle voorstellingen spelen op wisselende tijden of doorlopend. De voorstellingen duren gemiddeld 20 tot 30 minuten tenzij anders aangegeven. Je kunt dus makkelijk twee of drie voorstellingen op een dag zien.

Openingstijden

do: 16:00 – 23:00 uur

vrij + za: 13:00 – 00:00 uur

zo: 10:30 – 20:00 uur

Het festivalterrein is gratis toegankelijk. Op het terrein is het alleen mogelijk om met pin te betalen.

Kaartverkoop
Voor bijna alle voorstellingen kun je al kaarten kopen. Kaarten koop je online, in Café Foyé (Blijmarkt 25, Zwolle), telefonisch 0900-1435 (€0,45 / minuut) of op de dag zelf bij de kassa op het festivalterrein. Gekochte kaarten kunnen niet worden geannuleerd. Op de programma pagina staat het gehele programma. Per programma onderdeel staan de prijzen erbij vermeld. Staat er geen prijs bij, dan is deze voorstelling of gratis of kun je alleen tijdens het festival zelf kaarten kopen.

Voorstellingen kun je niet met munten betalen, alleen met kaarten. De online kaartverkoop stopt een uur voor aanvang van de festivaldag.

Eten en drinken
Voor eten en drinken kun je horecamunten kopen op het festivalterrein. Er is een ruim aanbod aan foodtrucks en bars aanwezig op het terrein. Horecamunten kun je niet vooraf online kopen. Niet gebruikte munten kun je bij de kassa retourneren. Horecamunten kosten €2,50 per stuk.

Diner
Iedere dag tussen 18.00 uur en 19.30 uur kun je gezellig eten aan lange tafels op het terrein. Voor het eten kun je online kaarten kopen of tijdens het festival dinerkaarten kopen. Gekochte dinerkaarten kunnen niet worden geannuleerd. Een dinerkaart kost €14,50 per stuk en je koopt een kaart voor een specifieke dag.

Donaties
Wij zijn enorm geholpen met extra donaties, waarmee wij het Stadsfestival voor onze stad mogelijk kunnen maken! Doe een donatie en ontvang leuke extra's tijdens het festival:

 • 5 euro: een ontmoeting met een maker
 • 10 euro: je krijgt verrassende exclusieve aanbiedingen tijdens het festival
 • 15 euro: naast de exclusieve aanbiedingen krijg je ook een mooi t-shirt van het Stadsfestival

Je kunt een donatie doen tijdens het bestellen van een kaartje voor een van de voorstellingen van het festival. Tijdens het bestelproces krijg je vanzelf de optie om een donatie te doen.

Fietsenstalling
Fietsen zijn niet toegestaan op het festivalterrein. Er bevindt zich een fietsenstalling in de onderzijde van parkeerdek Noordereiland. Hierin kun je gratis je fiets plaatsen. Gelieve geen fietsen te plaatsen tegen de huizen, winkels en festivalhekken. Wij willen graag de fietsenoverlast voor omwonenden beperken. De fietsenstalling is onbewaakt en op eigen risico.

Hondenuitlaatveld
Tijdens de op- en afbouw van het festival en tijdens het festival zelf kun je het hondenuitlaatveldje naast Theater de Spiegel niet gebruiken. Wij willen je vragen om de hond aan de andere kant van het veld uit te laten (zijde Dijkstraat).

Betreden op eigen risico
Een bezoek aan het festival is op eigen risico; de organisatie is niet aansprakelijk voor schade, bijvoorbeeld als gevolg van letsel of diefstal.

Alcohol minderjarigen
Wij schenken geen alcohol aan bezoekers onder de 18 jaar. Bij twijfel kan gevraagd worden naar je legitimatie. Geldige legitimatie is een rijbewijs, een paspoort of een identiteitskaart.

Gebruik van foto’s
Tijdens het evenement worden foto- en filmopnames gemaakt. Bezoekers geven door betreding van het festivalterrein toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden.

Fotografie
Als het een huis-, tuin- en keukencamera is, wel. Deel de foto's ook vooral met ons op social media, gebruik de hashtag #stadsfestival2018, vinden we leuk. Professionele apparatuur is niet toegestaan; toestellen met afneembare lenzen worden sowieso niet toegelaten, net als filmcamera's en opname-apparatuur.

Overige huisregels:

 • Op en rondom het festivalterrein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing. De politie zal actief opsporen en aanhouden.
 • Eenieder die zich op het festivalterrein bevindt, kan verzocht worden zich te legitimeren. Dit geldt in elk geval bij twijfel omtrent de leeftijd bij de verkoop van alcoholhoudende drank; deze wordt niet verkocht aan personen onder de 18 jaar.
 • Het verspreiden van flyers of andere zaken op en rond het festival is verboden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
 • Gebruik van de toiletten is verplicht; “wildplassen” is verboden.
 • Hou je te allen tijde aan de aanwijzingen van organisatie, beveiliging en hulpdiensten.
 • Deponeer afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.
 • Het festivalterrein is tijdens openingstijden voor iedereen toegankelijk.
 • Drugs, wapens, glaswerk, blik en andere gevaarlijke voorwerpen zijn verboden. De beoordeling of voorwerpen gevaarlijk zijn gebeurd door de organisatie en is leidend.
 • Agressie of hinderlijk gedrag wordt absoluut niet getolereerd.
 • Racistische, seksistische, beledigende en/of discriminerende uitlatingen, in welke vorm dan ook, worden absoluut niet getolereerd.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor letsel of andere schade als gevolg van bezoek aan het festival.
 • Het is niet toegestaan om eten/drinken etc. mee te nemen op het festivalterrein.
 • De organisatie kan personen de toegang weigeren.
 • Respecteer je medebezoeker.
 • Het festival is rolstoeltoegankelijk

Heb je een vraag? Stuur een mail naar info@stadsfestival.nl